Articles

Verlof

Het goed bijhouden van het verlof is van net zo'n groot belang als het bijhouden van een financiële administratie. Afhankelijk van de CAO hebben werknemers recht op algemene of specifieke dagen en uren. Om het nog ingewikkelder te maken heeft men per 1 januari 2012 extra regels in het leven geroepen waarmee de juiste registratie van uren en dagen nog veel belangrijker is geworden.

Snipper heeft een aantal standaard verlofsoorten. Hiernaast kunt u zelf verlofsoorten aanmaken. Ook is het mogelijk om een verlofsoort te koppelen aan een uursoort waarbij er bijvoorbeeld opbouw plaats vindt van verlofuren indien een bepaalde uursoort wordt gemaakt door de werknemer.

Snipper kent ook handige hulpmiddelen zoals het registreren van een verplichte verlofdag over alle personeelsleden of het collectief afboeken van ATV dagen.

Snipper helpt u met de verlofopbouw. Bij werknemers die wijzigen van dienstverband wordt het verlofsaldo accuraat herrekend.

Met Snipper maakt u een eigen verlofkaart als de ingebouwde verlofkaart niet toerijkend is. Een verlofkaart kan ook gebruikt worden om deze aan het begin van het verlofjaar aan de werknemer mee te geven zodat zijn verlof op deze kaart kan worden ingediend en/of gefiatteerd.

Dit zijn zo wat grepen uit de functionaliteit van het pakket. Kijkt u gerust verder op deze site om meer over het pakket te weten te komen. Meer informatie over de verlofdagenadministratie vindt u hier.