Installatieprocedure - Netwerk

Snipper werkt standaard binnen een netwerkomgeving. U kunt de software vanaf diverse werkstations opstarten. Pas wanneer u gelijktijdig met meerdere gebruikers gebruik wilt maken van Snipper moet u extra netwerklicenties aanschaffen.

De setup moet voor ieder werkstation eenmalig worden uitgevoerd. Indien u kiest voor de installatie van het programma op een gedeelde netwerkschijf, dan kunt u bij de installatie van ieder werkstation deze netwerkschijf aangeven. Indien u op deze wijze de netwerkinstallatie uitvoert, dan hoeft u bij het plaatsen van een update van het programma alleen de inhoud van het updateprogramma te plaatsen op deze map. De update is hierna voor ieder werkstation van kracht zodat niet ieder werkstation los bijgewerkt moet worden.

De noodzakelijke rechten op een netwerkschijf zijn gelijk aan de noodzakelijke rechten bij een stand-alone installatie.

Bij de aanschaf van Snipper kunt u aangeven hoeveel werkstations er (tegelijkertijd) gebruik moeten kunnen maken van Snipper.

Indien u op een later tijdstip besluit om met meerdere personen tegelijkertijd te kunnen werken, dan hoeft het programma niet opnieuw te worden geïnstalleerd en is het aanschaffen van de netwerklicenties voldoende.

De installatie van Snipper is standaard voldoende voor het goed kunnen functioneren in een netwerkomgeving.